Antreprenorul român este deseori tentat să încerce să le facă pe toate, de la strategia de afaceri până la declarațiile fiscale. El amână astfel încredințarea unor aspecte importante ale afacerii către specialiști în domeniu.

Consultanța fiscală este unul dintre ele și de aceea este indicat să apelezi la sprijin specializat.

Cum decurge procesul de consultanță?

 • După ce primim solicitarea, discutăm telefonic sau stabilim o întâlnire în care vei afla tot ce implică acest serviciu personalizat pentru tine/firma ta
 • Emitem o factură de 50% din prețul total
 • Ne documentăm, analizăm și redactăm raportul de consultanță
 • După închierea procesului de consultanță, îți trimitem factura cu diferenţa rămasă din preț. La aceasta adăugăm și un desfășurător al activității noastre

Puteți veni la sediul meu?

La cerere, consultanții noștri pot veni la sediul companiei tale, dacă acesta se află în București. Pentru proiectele ce implică o expertiză contabilă detaliată sau pentru proiectele de dimensiuni mari, ne deplasăm și în afara Bucureștiului.

Care este serviciul minim pentru care vă pot contacta?

Nu există un tarif minim. Serviciul de consultanță se diferențiază în funcție de complexitate și orele petrecute pentru soluționare. Ne poți contacta chiar și pentru o întrebare.

Care este timpul de soluționare a unei expertize?

Timpul de soluționare variază în funcție de complexitatea proiectului. Însă, indiferent de particularitățile lui, ne angajăm să soluționăm expertiza contabilă în maxim 20 de zile lucrătoare.

Cât costă serviciul de consultanță?

 • Tariful pornește de la 100 euro/oră, prețul final va fi stabilit în funcție de complexitatea solicitării
 • Înainte să demarăm proiectul, îți trimitem o estimare a orelor de lucru necesare și a ofertei de onorariu
 • Pentru transparență, factura pe care o primești la finalizarea proiectului de consultanță va include un desfășurător al activității noastre

Ce trebuie să vă furnizăm dacă dorim să ne externalizăm contabilitatea?

Numărul documentelor depinde de mărimea companiei și de specificul activității. Echipa noastră îți va trimite o listă personalizată cu documentele necesare externalizarii.

Care este cota de impozitare pentru dividendele plătite către asociați nerezidenți?

Cota de impozitare este de 5% din dividendul brut plătit unei persoane juridice române. Suma se declară și se achită la bugetul de stat până pe data de 25 a lunii următoare plății. Există situații în care firmele sunt scutite de impozit pentru dividendele obținute de asociați nerezidenți. Ne poți contacta pentru detalii.

Am sold mare în casierie. Puteți să-mi spuneți de ce și ce consecințe poate avea?

Există varii motive pentru care soldul scriptic (cel din acte) diferă de cel faptic (cel din casierie). De la profit repartizat în avans la decontări înregistrate greșit, cu ajutorul analizei contabile noi putem să identificăm cauza și să propunem soluția optimă pentru specificul firmei tale.

Nu am firmă, sunt persoană fizică - dezvoltator imobiliar. Știți cumva care este cota de impozit pe care o datorez dacă vând un imobil?

Un dezvoltator imobiliar înregistrat ca persoană fizică plătitoare de TVA, datorează o cotă de impozit de 10% + contribuții sociale. Îți putem calcula suma de plată, în funcție de specificul firmei și tranzacțiile tale.

Se percepe TVA pentru vânzarea sau închirierea unui imobil? Mă puteți ajuta la calcule?

Închirierea unui imobil este scutită de TVA – fără drept de deducere, în timp ce vânzarea poate să difere, în funcție de situație. Cere-ne o ofertă și îți livrăm metode personalizate de calcul.

Cum se calculează impozitul final pentru veniturile din drepturi de autor?

Prin serviciul de consultanță, te putem ajuta să înțelegi:
 • Raționamentul de calcul
 • Implicațiile acestor venituri
 • Obligațiile fiscale

Ce beneficii le pot acorda salariaților şi care este tratamentul lor fiscal?

Bonusuri, tichete cadou, tichete de masă, vouchere de vacanță, abonamente medicale, pensii facultative, cadouri – salariații pot primi mai multe tipuri de beneficii cu tratamente fiscale diferite. Contactează-ne și îți oferim cele mai bune soluții pentru firma ta.

Mă puteți ajuta cu impozitarea veniturilor din premii?

Veniturile din premii sunt încadrate în categoria veniturilor din alte surse și pot fi impozitate la o cotă de 10%. Pentru un calcul exact și soluții adaptate firmei tale, contactează-ne cu detalii.

Cât durează până când primesc o ofertă?

După ce suntem contactați:
 • Stabilim o întâlnire pentru a ne cunoaște și pentru a întelege afacerea în ansamblul ei
 • Solicităm prin telefon și e-mail mai multe detalii
 • Oferta va fi adaptată nevoilor tale și va fi transmisă în termen de maxim 2 zile.

Ai și alte întrebări?