Autor
Gabriela Dragomir
accountess.ro

Portalul CNAS – SIUI pune la dispoziție informații privind calitatea de asigurat medical și ultima înscriere la medicul de familie.
Accesul la aceste informații se face prin  introducerea CNP-ului.

În urma introducerii CNP se generează CID (Cod de IDenitificare) al asiguraţilor din SIUI (Sistemul Informatic Unic Integrat). Codul este folosit la identificarea unică în sistem a persoanelor asigurate.
Serviciul electronic pus la dispoziție de Casa Națională de Asigurări de Sănătate vă permite să aflați rapid dacă sunteți sau nu înregistrați în sistemul de asigurări de sănătate, cât și data ultimei înscrieri la un medic de familie, fără a fi astfel necesară deplasarea la CNAS.

Serviciul nu furnizează însă informații referitoare la medicul de familie.
În cazul în care nu știți la ce medic de familie sunteți înscriși, fie că ați uitat, ori medicul de familie nu mai lucrează, ori s-a pensionat, va trebui să mergeți la Casa de Asigurări de Sănătate de care aparţineți și să solicitați informaţii în legătură cu medicul de familie, ori cu prestaţiile medicale raportate pe numele dumneavoastră.

Şi mai simplu de atât este să vă înscrieţi la un (alt) medic de familie, care, pe baza adeverinţei de salariat şi prin utilizarea cardului dumneavoastră de sănătate, se va ocupa de toate formalităţile. Înscrierea la un alt medic de familie se realizează instant după punerea la dispoziţia medicului  a adeverinţei de salariat, a cardului de sănătate pentru identificarea în sistem şi după completarea unui formular de înscriere  – nu este necesar să cunoaşteţi numele fostului medic de familie.

Vă sfătuim să intrați pe portal, să vă asigurați că sunteți asigurați. 🙂