Autor
Gabriela Dragomir
accountess.ro

 

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Ministerului Turismului, TVA în domeniul turismului se va reduce de la 9% la 5%.

Ministerul Turismului, în vederea îmbunătăţirii sectorului de turism din România, îşi propune ca acest sector să aibă cota de TVA cea mai mică dintre toate sectoarele economice.

Potrivit comunicatului, turismul este prioritatea planului de acţiune septembrie-decembrie 2018 al Guvernului României.
Reducerea cotei TVA la 5% se consideră o măsură de ajutor pentru turism.

Aplicarea cotei de TVA de 5%  se va face pentru domenii precum: cazarea în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcţie similară, inclusiv închirierea terenurilor amenajate pentru camping, serviciile de restaurant şi de catering, cu excepţia băuturilor alcoolice, altele decât berea, activităţile sportive, recreative şi distractive.

Măsurile de susţinere şi stimulare a turismului românesc vor fi posibile după definitivarea Legii Turismului, act normativ prin care vor fi stabilite liniile directoare de funcționare a serviciilor în domeniul turismului, o lege care va avea ca principal scop promovarea României ca destinație turistică și creșterea numărului de turiști autohtoni și străini.

 

Într-un mediu legislativ permanent în schimbare, le recomandăm antreprenorilor care vor să-şi verifice instant situaţia financiară a companiei să testeze max-ba. Poate fi inceputul unei frumoase prietenii!