Ce se întâmplă pe 14 august? Pe lângă pregătirile pentru sărbătorirea angajaților Maria sau Marian, companiile mai au un motiv să-și treacă în calendar această dată. Plus un reminder mare în dreptul ei.

14 august 2019 este termenul limită pentru depunerea raportărilor financiare semestriale.

Mai exact, companiile obligate să raporteze sunt cele care au înregistrat la 31.12.2018 o cifră de afaceri mai mare de 220.000 lei. De asemenea, trebuie să depună bilanțul și contribuabilii care au anul de raportare diferit de anul calendaristic.

Cum se transmite bilanțul semestrial

Online sau pe hârtie?

Spre deosebire de declarațiile fiscale, care pot fi depuse doar în format electronic, pentru raportările financiare ai două variante din care să alegi:

  • Electronic – Documentul trebuie să fie în format PDF inteligent și urcat pe portalul e-guvernare.rocu semnătură electronică;
  • Pe hârtie și electronic – Format PDF inteligent, pe suport magnetic și listat la unitățile ANAF prin înregistrare la registratură sau îl poți transmite prin poștă, prin scrisori cu valoare declarată.

Dacă ai nevoie de ajutor la completarea și depunerea raportărilor semestriale, suntem alături de tine cu servicii profesioniste de consultanță financiară și evidență contabilă!

Scrie-ne la contact@accountess.ro sau dă-ne un telefon: 021 310 00 95, 0726 267 007.

––––––––––

Într-un mediu legislativ permanent în schimbare, le recomandăm antreprenorilor care vor să-şi verifice instant situaţia financiară a companiei să testeze MAX-BA. Poate fi inceputul unei frumoase prietenii!