Autor
Gabriela Dragomir
accountess.ro

 

Salariul există astăzi datorită sării

V-ați gândit cumva câtă sare puteți cumpăra din salariu? Asocierea sare – salariu nu este întâmplătoare, de fapt nici nu am fi putut vorbi de salariu dacă nu ar fi existat sarea.

În Antichitate, una dintre formele de remunerație era sarea. În rația alocată fiecărui soldat roman intra și o cantitate de sare iar pentru a-și putea procura acest ingredient, soldații primeau o sumă de bani numită salarium. Cuvântul salariu a derivat astfel din (salar)ium, cuvânt de origine latină care însemna sumă de bani pentru cumpărarea sării, dată soldaților.

Într-o epocă guvernată de zei, sarea a căpătat ușor valențe religioase. Era considerată un ingredient sfânt, o sură de sănătate și avuție. Astăzi nu se mai bucură de același succes.

De aceea, ca o măsură reparatorie, ținând cont de reputația ei de altă dată, poate nu ar strica, uneori, atunci când o luăm de pe raftul vreunui supermarket, să ne amintim de zilele ei de aur. 🙂

Şi mai multe informaţii despre epoca de aur a sării aflaţi:
rador.ro
descopera.ro

Într-un mediu legislativ permanent în schimbare, le recomandăm antreprenorilor care vor să-şi verifice instant situaţia financiară a companiei să testeze max-ba. Poate fi inceputul unei frumoase prietenii!