Autor                                                                                                                                                                                                        
Gabriela Dragomir
accountess.ro
 

Contribuabilii pot depune până la 31 iulie 2018 declaraţia unică privind contribuţiile sociale şi impozitul pe venit datorate de persoanele fizice.

Guvernul a adoptat prelungirea cu două săptămâni a termenului limită pentru depunerea declaraţiei unice, respectiv până la 31 iulie 2018.
Termenul iniţial era 16 iulie 2018.

Decizia  de prelungire a termenului a fost luată  ca urmare a  îngreunării Spaţiului Privat Virtual prin numărul foarte mare de accesări a acestui serviciu online în apropierea expirării termenului de depunere, potrivit comunicatului ANAF.
În ultimele zile site-ul ANAF a funcţionat cu întreruperi din cauza numărul mare de contribuabili care au încerca să depună online declaraţia unică.

Toate celelalte dispoziţii privind declaraţia unică rămân în vigoare.
DECLARAŢIA UNICĂ. INSTRUCŢIUNI DE COMPLETARE. DESCARCĂ.

Serviciul electronic SPV este furnizat gratuit de Ministerul Finanțelor Publice și poate fi accesat la https://pfinternet.anaf.ro. Prin intermediul SPV se poate accesa situația fiscală personală și se pot primi sau transmite o serie de documente, declarații fiscale și alte informații fiscale utile.
Tutorial înregistrare SPV

 

Într-un mediu legislativ permanent în schimbare, le recomandăm antreprenorilor care vor să-şi verifice instant situaţia financiară a companiei să testeze max-ba. Poate fi inceputul unei frumoase prietenii! ????