Externalizarea serviciilor de HR a devenit un proces pe care ne focusăm intens și căruia îi acordăm resurse din ce în ce mai mari.

Există numeroase solicitări pentru procesele de externalizare a serviciilor de HR și realizăm faptul că nu este doar un trend trecător, ci o tendință care se va continua în mod clar în următorii ani.

Vom afla din materialul de astăzi care sunt cele mai mari avantaje ale externalizării serviciilor de resurse umane și de ce Accountess reprezintă alegerea realizată de clienții din portofoliul nostru.

7 avantaje ale externalizării serviciilor de HR

Costuri mai reduse cu personalul necesar pentru administrarea resurselor umane

De cele mai multe ori, externalizarea serviciilor de resurse umane vine la pachet cu o reducere a bugetului necesar pentru aceste procese extrem de importante pentru buna funcționare a oricărei companii. Serviciile de resurse umane se pot externaliza către firme care pun la dispoziția companiilor personal specializat și pregătit să asigure o aliniere completă a obiectivelor din aceasta zonă de interes.

Ținem cont și de fluctuația de personal din departamentele de HR interne și de costurile necesare pentru training-ul noilor angajați. Aceste aspecte devin inexistente din punctul de vedere al costurilor pentru companiile care apelează la externalizarea acestor servicii.

La Accountess punem la dispoziția clienților nostri expertiza specialiștilor nostri, experți în legislația muncii, care pot prelua cu succes responsabilitățile unui departament de resurse umane.

 

Experiența solidă pentru servicii de HR livrate ca la carte

În cadrul unei companii de externalizare resurse umane clienții au la dispozitie know-how acumulat de specialiști din numeroase zone de activitate și din industrii extrem de eterogene. Este dificil ca prin angajarea de personal HR intern să reușim să dobândim o varietate atât de mare de skill-uri și competențe ca atunci când luăm în considerare colaborarea cu o companie care se bazează pe know-how-ul unui grup mare de specialiști și experți din domeniu.

Practic, în companiile către care se realizează externalizarea serviciilor de HR pe masa de discuție se pun la comun toate aceste cunoștințe, competențe dobândite în timp, experiență și practică valoroasă.

La Accountess utilizăm sisteme software performante, racordate la modificările legislative constante și adaptate permanent nevoilor clienților noștri.

 

Decizii întotdeauna obiective, lipsite de orice suspiciune de favoritisme

Un avantaj major la externalizarea serviciilor de HR este introducerea ideii de obiectivism complet în luarea tuturor deciziilor ce implică aceasta zonă de administrare HR, motivare a resurselor umane, promovare, formare profesională și nu numai.

În mod concret, serviciile HR externalizate asigură șanse maxime ca toate deciziile să fie luate în mod obiectiv, fără constituirea vreunui dezechilibru pentru una dintre părți.

 

Riscuri reduse în zona de conflicte de muncă

Nu de puține ori se întâmplă ca modificările legislative să impună modificări importante în activitatea proceselor de resurse umane. Externalizarea serviciilor de HR aduce cu sine un nivel înalt de siguranță că toate modificările legislative sunt aplicate corect, la timp și fără excepție.

Firmele care asigură servicii de HR externalizate nu au un singur client pentru care vor transpune în mod corect toate modificările legislative ci o serie completă de clienți. Ne imaginăm cât de mulți clienți sunt impactați în mod real de fiecare modificare legislativă în parte și realizăm că toate aceste schimbări reprezintă o zonă de focus intens pentru specialiștii firmelor de outsourcing.

În mod concret, la Accountess, anticipăm aceste modificări, cautăm soluții eficiente pentru toate schimbările preconizate și suntem pregătiți să le punem în aplicare în mod corect pentru toți clienții noștri, din timp. Punem accent major pe serviciile de consultanță în resurse umane.

 

Flexibilitate în acoperirea necesităților companiei

În funcție de fluxul de activitate, nevoile unei companii pe partea de administrare HR pot varia. Uneori angajatorii sunt gata să angajeze personal în plus în departamentul de resurse umane, însă ținem cont de faptul că fluctuațiile aduc și situații în care același personal angajat la momentul oportun devine redundant când activitatea companiei dictează acest lucru.

Necesitatea de a adapta mărimea echipei din departamentul de Resurse Umane devine una cât se poate de importantă.

Un avantaj major al externalizării este faptul că resursele se ajustează în funcție de nevoile companiei. Dacă există nevoie punctuală de mai mult efort pentru administrarea resurselor umane, nevoia se acoperă punctual și este complet elastică. Aceste ajustări de personal cad în mod exclusiv în sarcina companiilor către care se realizează externalizarea serviciilor de HR.

 

Focusul complet asupra proceselor cheie necesare pentru fiecare companie în parte

Companiile au posibilitatea de a se concentra asupra activităților cheie atunci când procesele de HR sunt acoperite complet și eliminate de pe lista de consumatoare de resurse.

La Accountess credem în sarcini realizate temeinic și considerăm că una dintre cheile esențiale pentru succes în afaceri este focusul pe ceea ce contează cel mai mult pentru fiecare companie în parte. Clienții noștri ne lasă în grijă serviciile de HR și se pot focusa pe acele procese care le oferă maximul de valoare. Pe zona de management de resurse umane ne dedicam o mare parte din resursele noastre iar acest lucru se vede in succesul clientilor nostri.

 

Competențe și abilități variate pentru servicii HR care acoperă tot

Salarizarea, Administrarea Personalului sau Recrutarea sunt doar 3 dintre cele mai importante procese de HR pe care clienții noștri le-au externalizat și le-au lăsat în grija specialiștilor Accountess. Desigur că lista de servicii complete este una lungă și ne îmbogățim cu noi competențe pe măsură ce timpul trece și portofoliul nostru de clienți se îmbogățește.

Pentru o companie care își dorește să câștige competențe variate cu un singur profesionist angajat in-house este un proces dificil și anevoios. Este mai greu să țintești competențe variate cu un singur nou angajat în echipa de HR.

În mod natural, șansele sunt maxime de obținere a expertizei dorite în cadrul unei companii de externalizare HR, unde există zeci de specialiști care își pun la comun toate cunoștințele și practica dobândită de-a lungul timpului.

La Accountess ne propunem ca fiecare nou specialist sosit în echipa noastră să aducă un plus de valoare care va servi pentru bunăstarea clienților noștri pe termen lung. Credem în know-how dobândit în timp, prin practică îndelungată și experiență câștigată alături de specialiști și experți. Motivul este întotdeauna unul singur: calitatea specialiștilor noștri reprezintă cea mai bună carte de vizită pe care o putem oferi.

 

Vă invităm să ne urmăriți pagina de Facebook, precum și contul de Linkedin pentru a rămâne la curent cu cele mai noi articole de interes.

 

Autor: Corina Mitrică, Managing Partner Accountess

ACCOUNTESS

 

Luați în calcul externalizarea serviciilor de resurse umane în compania dvs.? Dați-ne un semn și un consultant va reveni către dumneavoastră în cel mai scurt timp.

 

Contactați-ne pentru externalizarea serviciilor de HR în compania dvs.

 

Ne-am bucura ca Accountess să fie în primul dumneavoastră gând atunci când aveți nevoie de ajutor, informații sau lămuriri pentru orice subiect care ține de consultanță fiscală, management financiar-contabil sau domeniul resurselor umane. Responsabilul dumneavoastră de cont este acolo pentru a prelua aceste solicitări și pentru a veni, ajutat de o echipă de peste 50 de specialiști, cu cele mai eficiente și profitabile soluții.