Colaborarea cu o firmă de consultanță și cu specialiști în legislația muncii reprezintă o decizie pe care din ce în ce mai mulți antreprenori o iau în ultimii ani. Și nu este deloc o supriză, ci o schimbare naturală. În mod instinctiv ne dorim să ne racordăm la o sursă cât mai bogată de know-how.

În esență, accesul la o echipă de specialiști care îți pun la comun toată experiența practică, toate informațiile dobândite de-a lungul carierei lor, toate provocările pe care le-au întrecut de-a lungul carierei lor, reprezintă ceea ce orice antreprenor îți dorește pentru beneficiul afacerii sale.

În materialul de astăzi împărtășim cele mai solicitate 7 servicii de legislația muncii pentru clienții din portofoliul nostru. Sunt servicii pe care le oferim de aproape 20 de ani cu rezultate excelente și la nivel înalt de satisfacție pentru clienții din portofoliul nostru. Este și motivul pentru care suntem recomandați către și mai multe business-uri care au nevoie de consultanță în legislația muncii.

 

Top 7 servicii de legislația muncii solicitate de clienții noștri:

 

1. Servicii de consultanță în domeniul legislației muncii

2. Salarizare și consultanță fiscală privind crearea pachetelor de beneficii salariale

3. Servicii de calcul salarial și raportare fiscală

4. Asistență în redactarea sau revizuirea documentelor de personal (contracte colectiva de muncă, regulamentele interne, contracte individuale de muncă, etc)

5. Servicii de asistență pentru implementarea aplicațiilor de calcul salarial și administrare de personal

6. Stingerea situațiilor ce pot duce la conflicte de muncă prin servicii de consultanță specializată

7. Reprezentare și asistență in relația cu instituțiile statului (ITM, ANAF etc.)

Și nu numai!

 

Când apelează antreprenorii la o firmă externă de servicii HR? De multe ori, clienții apelează la noi încă de la bun început. Și este cea mai bună opțiune pentru orice companie care își dorește să se dezvolte în mod stabil și sănătos. Este și o garanție că legislația muncii este respectată întru totul de la bun început și ca la controalele ITM nu apar surprize neplăcute.

Însă, există și antreprenori care apelează la consultanță specializată în domeniul legislației muncii sau în domeniul fiscal în momentul în care există deja probleme declanșate sau neajunsuri în ceea ce privește dezvoltarea business-ului pe partea de HR. În aceste situații, echipa de consultanță vine cu cel mai bun set de decizii ce pot fi implementate pentru ca business-ul să urmeze direcția propice cât mai curând posibil.

De dorit este să înțelegem că un consultant de legislația muncii trebuie implicat în buna desfășurare a afacerii cât mai curând posibil de la start-ul acesteia ți pe tot parcursul desfășurării activității cu scopul de a gestiona eficient și corect schimbările legislative și implicatiile acestora în relația cu angajații.

 

De ce sunt serviciile de consultanță în legislația muncii esențiale pentru orice business? Pentru că legislația muncii este aceeasi pentru toti însă fiecare afacere deține particularități de care trebuie să ținem cont pentru ca modificările legislative să fie transpuse în mod corespunzător și cu randament maxim pe termen lung. Nu sunt puține și nu sunt facile.

În funcție de dimensiunea afacerii, de cifra ei de afaceri, de procesele organizaționale interne, de industria de care aparține, racordarea la cerințele legislative poate fi mai simplă sau mai complexă.

 

Ce rol au serviciile de consultanță în legislația muncii pentru a stinge eventuale conflicte de muncă?
Recomandăm serviciile de consultanță în legislația muncii și pentru antreprenorii care doresc să evite crizele de imagine care se pot declanșa în urma conflictelor de muncă. Stingerea unei neînțelegeri între angajat și angajator înainte de a se transforma în conflict de muncă reprezintî unul dintre serviciile pentru care clienții vin către noi, căutând know-how-ul care să îi ajute să iasă din acest impas.

Reprezintă un deziderat major evitarea oricărui conflict de muncă, de altfel un eveniment consumator de resurse și care poate deteriora reputația unui brand chiar și atunci când finalul va fi unul bun și procesele se soluționează în favoarea sa.

 

Apelăm la serviciile de consultanță HR doar la nevoie sau transformăm echipa de specialiști în partener pentru afacerea noastră?
Întotdeauna recomandăm serviciile de consultanță în legislația muncii ca formă de prevenție iar pentru asta este necesar ca echipa de specialiști să fie alături în permanență sau cât mai mult posibil.

Este o recomandare pe care numeroși antreprenori o adoptă pentru că o afacere are nevoie de asistență pe tot parcursul derulării proceselor sale, nu doar atunci când trece prin “furtuni” care îi amenință bunăstarea.

Este, în esență, cea mai sanatoasă formă de protecție pentru un business care își dorește să se bucure de succes indiferent ce schimbări legislative apar în mediul antreprenorial.

În mod concret, afacerea este ca un organism viu, care nu va mai arăta la fel de la un an la altul. Nu are cum. Singura certitudine este schimbarea, adaptarea la mediul legislativ actual și la cerințele acestuia. O afacere care nu poate ține pasul cu modificările legislative este ca o navă care vâslește împotriva curenților de aer.

Un factor important pentru succesul oricărei afaceri este echipa de consultanță în legislația muncii. Și nu poate fi decât o echipă excelentă, cu know-how care să facă față oricăror provocări ce se pot ivi. Aici încep să se contureze direcții minunate de dezvoltare sustenabilă pentru afaceri de cursă lungă.

 

 

Autor: Corina Mitrică, Managing Partner Accountess

ACCOUNTESS

 

Iei în calcul externalizarea serviciilor de resurse umane în compania ta? Dă-ne un semn și un consultant va reveni către tine în cel mai scurt timp.

 

Contactează-ne pentru externalizarea serviciilor de HR în compania ta

 

Ne-am bucura ca Accountess să fie în primul tău gând atunci când ai nevoie de ajutor, informații sau lămuriri pentru orice subiect care ține de consultanță fiscală, management financiar-contabil sau domeniul resurselor umane. Responsabilul tău de cont este aici pentru a prelua aceste solicitări și pentru a veni, ajutat de o echipă de peste 50 de specialiști, cu cele mai eficiente și profitabile soluții.

 

Te invităm să ne urmărești pagina de Facebook, precum și contul de Linkedin pentru a rămâne la curent cu cele mai noi articole de interes.