Autor
Corina Mitrică
HR & Payroll Manager

 

Primăria Municipiului București, prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București va derula programul privind acordarea unui sprijin financiar femeilor gravide din Bucureşti, pentru achitarea medicamentelor şi serviciilor medicale, denumit Voucher-ul Materna București.

Voucher-ul Materna Bucureşti se acordă oricărei femei cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil în București sau viză de reședință de cel puțin 6 luni pe raza Capitalei, la data depunerii cererii, după săptămâna a 10 – a de sarcină.

Actele necesare sunt:
– cerere-tip
– copie C.I. a femeii gravide. În cazul vizei de reședință, copia se face și după verso-ul cărții de identitate
– certificat fiscal emis de către DITL de sector prin care se atestă lipsa datoriilor față de bugetul local
– adeverință eliberată de un medic ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii și copie a ecografiei de confirmare a sarcinii incipiente, după caz
– la intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină, se revine cu o nouă adeverință de la medicul ginecolog în care se atestă vârsta biometrică a sarcinii și o copie a ecografiei morfologiei de sarcină trimestrul II, după caz

Voucherele au fiecare câte o valoare de 1.000 lei, împărțite în tichete de câte 50 lei, acordându-se de două ori:

  1. După procesarea cererii se acordă primul voucher, în valoare de 1.000 lei.
  2. După intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină se acordă al doilea voucher, la cererea femeii gravide. Este interzisă acordarea de rest în bani la vouchere.

Fiecare gravidă beneficiază de vouchere în valoare de 2.000 lei, indiferent de numărul feților. În cazul sarcinilor gemelare, valoarea voucher-ului nu se dublează.

Serviciile și produsele care pot fi achiziționate cu voucher-ul MATERNA:

  1. Orice serviciu medical necesar monitorizării sarcinii, din orice clinică publică sau privată, cu care societatea emițătoare a voucher-ului are contract. Serviciul medical nu trebuie să fie neaparat de ginecologie-obstetrică.
  2. Orice tratament medicamentos, inclusiv suplimente nutritive sau dispozitive medicale, din orice farmacie sau diferența dintre prețul de referință decontat de către CASMB și prețul la raft.

Lista unităţilor este disponibilă pe site-ul www.dgas.ro

Găsiți detalii la http://dgas.ro/voucher-materna/

Vă reamintim faptul că pentru nou născuți se acordă un stimulent în valoare de 2.500 lei. Detalii aici

 

Într-un mediu legislativ permanent în schimbare, le recomandăm antreprenorilor care vor să-şi verifice instant situaţia financiară a companiei să testeze max-ba. Poate fi inceputul unei frumoase prietenii!