Zilele libere în 2023 nu sunt deloc puține. Sunt chiar destul de multe astfel încât angajații să își organizeze mici oaze de liniște și odihnă. Și le merită din plin, căci foarte mulți angajați se lovesc adesea de perioade de stres provocat de numeroasele sarcini și responsabilități la locul de muncă.

Până la urmă, suntem de multe ori martori la situații în care angajații fac de toate, cât mai multe, multitasking dus la extreme și uneori se ajunge chiar la burnout.

Dar despre burnout vom discuta într-un material viitor, căci merită atenția noastră. Echilibrul dintre viața profesională și cea personală este important.

Vă prezentăm mai jos lista zilelor libere în 2023, cu precizarea că din 2024, vom mai avea încă 2 zile libere, respectiv pe 6 și 7 ianuarie 2024, pentru sărbătorirea Zilei de Bobotează și a Sfântului Prooroc Ioan Botezatorul.

De asemenea, vă prezentăm și lista de punți posibile pentru angajații care doresc mini-vacanțe prelungite.

Calendarul zilelor libere în 2023:

 • 1 şi 2 ianuarie;
 • 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române;
 • 14 aprilie, Vinerea Mare, ultima zi de vineri înaintea Paştelui;
 • 16, 17 aprilie, prima şi a doua zi de Paşti;
 • 1 mai, Ziua Muncii;
 • 1 iunie, Ziua Copilului;
 • 4, 5 iunie, prima şi a doua zi de Rusalii; (PUNTE POSIBILĂ – 2 iunie vineri)
 • 15 august, Adormirea Maicii Domnului; (PUNTE POSIBILĂ – 14 august luni)
 • 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României;
 • 1 decembrie, Ziua Națională a României; (MINI-VACANȚĂ POSIBILĂ – 30 noiembrie – 3 decembrie)
 • 25, 26 decembrie, prima şi a doua zi de Crăciun;
 • două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.

zile libere 2023

Acestea sunt zilele libere în 2023 și calendarul complet poate fi de ajutor pentru planificarea de mini-vacanțe. Desigur că acolo unde zilele libere sunt aproape de weekend, angajații vor dori să facă „punte” și își vor stabili zile de concediu de odihnă intercalate armonios tocmai pentru a beneficia de o perioadă de timp mai lungă pentru a o petrecere alături de cei dragi.

Știm și înțelegem. La Accountess punem accent pe echilibrul dintre viață profesională și cea personală și știm că balanță trebuie să fie întotdeauna dreaptă. De la echilibrul bine menținut încep proiectele frumoase și prospere, pe termen lung.

 

Echipa Accountess

 

Vă invităm să ne urmăriți pagina de Facebook, precum și contul de Linkedin pentru a rămâne la curent cu cele mai noi articole de interes.

 

Ne-am bucura ca Accountess să fie în primul dumneavoastră gând atunci când aveți nevoie de ajutor, informații sau lămuriri pentru orice subiect care ține de consultanță fiscală, management financiar-contabil sau domeniul resurselor umane. Responsabilul dumneavoastră de cont este acolo pentru a prelua aceste solicitări și pentru a veni, ajutat de o echipă de peste 50 de specialiști, cu cele mai eficiente și profitabile soluții.