Poate consultantul tău fiscal-financiar să te ajute să îți aduci afacerea pe profit? Dacă da, cum se întâmplă acest lucru? Cum poate el să te ajute să ajungi mai repede la ROI sau la nivelul de profitabilitate pe care îl dorești?

În mod natural, ne interesează informațiile care ne ajută să ne rentabilizăm afacerile, să le facem profitabile și să le aducem la un nivel înalt de dezvoltare durabilă. Și suntem dispuși să alocăm resurse importante pentru aceste informații.

Ei bine, acest lucru se întâmplă într-o mare măsură prin intermediul specialiștilor care gestionează aspecte esențiale ale afacerilor noastre, fie că sunt consultanți fiscali, financiari sau de business. Sănătatea financiară a unei afaceri stă într-o bună măsură în mâinile consultanților al, motiv pentru care ei sunt adesea numiți “cheia de aur” a unui business.

 

Vom vedea în cadrul materialului de astăzi ce „puteri magice” are profesionistul care îți ține sub supraveghere atentă afacerea.

 

Dar, înainte de toate, să stabilim cine este specialistul de la care așteptăm îndrumare financiară și de business. Contabilul, economistul, consultantul? Cu cine lucrăm? Căci în funcție de acest aspect, puterea de a ajuta o afacere diferă de la cer la pământ.

Ce avantaje reale îți poate oferi “creierul financiar” care ține frâiele contabilității afacerii tale:

 

  • Un consultant financiar bun înțelege ce pârghii de optimizare fiscală pot fi utilizate, când, unde, în ce situații, cu ce efecte pe termen scurt, mediu și lung. Știe cum pot fi puse în practică și are curajul să implementeze modificări cu impact legislativ mare.

 

  • Înțelege ce taxe trebuie plătite în funcție de activitatea firmei și cum pot fi ele ajustate în așa fel încât afacerea să nu fie sufocată și să aibă posibilitatea să ajungă la rentabilitate și apoi la profitabilitate. Numeroase business-uri nu reușesc să se stabilizeze din cauza taxelor pe care le plătesc în lipsa informațiilor și capacității de a folosi avantaje fiscale importante în mod corect.

 

  • Un consultant financiar bun cunoaște tot ce trebuie în materie de conformare fiscală și poate emite linii de direcție pe care afacerea să le urmeze pentru ca toate verificările din partea organelor de control să se termine fără nicio supriză neplăcută. O companie care “iese” bine și cu fruntea sus din orice control este un motor financiar bazat pe încredere, un ingredient de care orice antreprenor are nevoie pentru a se stabiliza și pentru a-și continua dezvoltarea cu succes în mediul de afaceri.

 

  • Consultantul tău fiscal și financiar trebuie să înțeleagă pe deplin ce discounturi, oferte, promoții se pot realiza, în ce condiții, când, în ce marje. Au fost clienți care au intrat în portofoliul nostru și care au reușit de la primele ședinte de consultanță să își refacă în mod complet strategia de oferte astfel încât să își stabileze marja de profitabilitate pe termen lung și fără să își piardă din eficacitatea strategiilor de promovare. Uneori, o mică schimbare poate face o diferență uriașă iar un consultant de afaceri poate vedea cu ușurință aceste modificări benefice prin prisma anilor de experiență din domeniu.

 

  • Un consultant financiar bun cunoaște softurile de contabilitate, înțelege care este cel mai potrivit pentru afacerea ta și știe cum trebuie “programat” pentru a se plia optim pentru nevoile și obiectivele acesteia. Avem clienți care au realizat alături de noi transferul catre noi softuri de contabilitate cu ajutorul cărora și-au readus echilibrul în business, au eliminat timpi morți și “artificii” menite să țină locul unor procese operaționale pe care soft-urile lor nu le puteau derula și din cauza cărora se ajungea inclusiv la neconformități, nu doar la pierderi de resurse importante.

 

  • Consultantul tău fiscal și financiar trebuie să înțeleagă toți indicatorii financiari de care să ții cont pentru ca afacerea ta să se dezvolte în cel mai bun mod cu putință.

 

 

La Accountess oferim servicii de consultanță fiscală, financiară și de afaceri în pachete complete pentru fiecare client în parte. Asigurăm toată paleta de servicii necesare pentru ca gestiunea business-ului să fie corectă, transpunerea cifrelor să fie realizată în termeni ușor de înțeles pentru antreprenori iar aceștia să aibă toate informațiile necesare pentru ca deciziile pe care le iau să fie corecte și inspirate întotdeauna.

 

De asemenea, în cadrul echipelor noastre punem la dispoziția clientului și serviciile unui Controller, un profesionist specializat în raportare și care poate transpune în termeni simpli, în rapoarte și analize inteligente cifrele ce stau la baza balanței contabile.

Din aceste rapoarte și analize reies informațiile pe care apoi antreprenorii le pot folosi în mod concret pentru a-și fundamenta viitoare decizii de business, fie ele investiții noi, achiziții, noi linii de dezvoltare de servicii și produse, reduceri de personal sau, dimpotrivă, realizarea de angajări sau transferuri strategice pentru suplimentarea departamentelor care au cea mai bună rată de conversie financiară.

 

Suntem pe deplin conștienți de faptul că un singur contabil nu poate să realizeze ceea ce poate efectua o echipă de consultanți, motiv pentru care Accountess a devenit în timp partener pentru numeroase firme și companii importante. Oferim pachetul complet de care orice afacere are nevoie și ne străduim să fim întotdeauna cu un pas în fața cerințelor clienților noștri.

Echipele Accountess dețin consultanți fiscali, consultanți financiari, consultanți de afaceri și specialiști în raportare dedicați pentru fiecare client în parte, cu soluții adaptate pentru toate obiectivele. Rezultatele noastre sunt în continuare cea mai bună promovare pe care ne-o dorim și cel mai bun indicator că munca noastră este realizată ca la carte.

 

Mult succes și afaceri pe profit!

 

Autor: Ana Cernescu, Managing Partner Accountess

ACCOUNTESS

Ne poți urmări pe Facebook si pe Linkedin pentru a rămâne mereu la curent cu toate articolele și materialele pe care le publicăm.